Compact Truck CT 2 - Gamper Holzbau

Gamper Holzbau uit Bellenberg (DE) beschikt over deze interessante Compact Truck CT 2 en zet deze kraan voornamelijk in voor de montage van houtconstructies. Het is een 40-tons kraan op een 2-assige onderwagen. Compact Truck kranen werden in Ulm (DE) geproduceerd, niet ver weg van Bellenberg vandaan.

Compact Truck ontwikkelde vooral zeer compacte kranen die vanuit een cabine gereden en bediend werden.

De kraan wordt door een in de bovenwagen gemonteerde MAN D 0836 LF, een 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 206 kW (276 pk), aangedreven. De motor drijft de wielen van de onderwagen elk afzonderlijk hydrostatisch aan. Om hoge temperaturen en snelle slijtage aan de aandrijving te reduceren transporteerden veel firma's hun Compact Trucks per dieplader voor langere afstanden.

Ingepakt is de kraan slechts 6,49 meter lang, 2,49 meter breed en 3,27 meter hoog. Het cabinedak kan gedemonteerd worden om de hoogte te reduceren.

De stempelbasis meet 5,94 x 5,95 meter, of half 5,94 x 4,13 meter.

Een palletvork is in de aanhangerkoppeling ingehaakt.

De kraan heeft 3,2 ton ballast met een draaicirkel van 3,25 meter. Tijdens het transport over de weg wordt de ballast boven de voorbumper afgezet. De hijslier heeft een reeptrek van 29 kN. De tweede lier wordt vermoedelijk gebruikt om de hoofdmast te schuiven.

De 8-delige hoofdmast heeft een basislengte van 5,6 meter en een maximale lengte van 30 meter. Bij maximaal uitgeschoven giek hijst de kraan maximaal 9,5 ton op 3 meter vlucht of 1,0 ton op 26 meter vlucht. De jib is 4,4 / 10,3 meter lang en onder 0, 20 en 40 graden monteerbaar.

Hoewel Compact Truck in 2004 failliet ging zijn de kranen nog steeds regelmatig voor specialistisch werk te zien omdat geen van de huidige producenten een vergelijkbare kraan in het portfolio heeft.

Terug naar het Compact Truck menu