Liebherr LTF 1030 - Baudicht

Firma Baudicht uit Ingoldingen (DE) zet bij haar werkzaamheden aan daken deze eigen Liebherr LTF 1030 in. De kraan werd hier ingezet bij een dakrenovatie bij een school in Biberach a/d Riss (DE).

De kraan is op een vrachtwagenchassis gemonteerd. Hier werd voor een Mercedes-Benz SK 2631 met 310 pk gekozen. Het was ook mogelijk de kraan op een MAN, Iveco of Scania te monteren. De onderwagen was 3 of 4 assig.

Ingepakt is de kraan 9,49 meter lang, 2,5 meter breed en 3,88 meter hoog. Het transportgewicht van de kraan ligt bij ca. 28,4 ton.

In de bovenwagen van de kraan ligt een 4 cilinder Liebherr D 914 T dieselmotor met 136 pk. Met de motor worden twee hydraulische pompen aangedreven zodat alle vier de kraanfuncties gelijktijdig gebruikt kunnen worden.

Aan de bovenwagen is 3 ton ballast gemonteerd. De ballast heeft een draaicirkel van 2,8 meter.

Achter de gieksteun ligt op de onderwagen nog 1 ton ballast. Deze kraan neemt 4 ton ballast met zich mee, de maximale ballast is 5,5 ton.

De stempelbasis van de kraan meet 6,1 x 5,8 meter. De achterste stempels schuiven direct in het chassis, de voorste stempels schuiven eerst een gedeelte in en worden dan hydraulisch naar binnen gevouwen zodat ze parallel met het chassis staan.

De hoofdmast heeft een basislengte van 8,4 meter en heeft volledig uitgeschoven een lengte van 26 meter. De hoofdmast is te verlengen met een enkele klapjib van 8,4 meter of een dubbele klapjib van 14,4 meter. Deze kraan is met de enkele klapjib uitgerust.

De kraan hijst hier wat pakken isolatiemateriaal op het dak van de school.

Een fraaie kraan!

Terug naar het Liebherr menu