Liebherr 45 KR/80 - Berger

Deze fraaie Liebherr 45 KR/80 van Berger uit Passau (DE) kon ik op een bouwplaats bij Deggendorf (DE) fotograferen. Het is een onderdraaiende torenkraan gemonteerd op een rupsonderwagen. Het bouwjaar van de kraan is 1979.

De rupsonderwagen is 5,5 meter breed en ongeveer 8 meter lang.

De kraan werd in de Liebherr fabriek in Bischofshofen (AT) geproduceerd.

Om zich onafhankelijk op de bouwplaats te kunnen bewegen heeft de kraan zijn eigen dieselaggregaat. Het aggregaat wordt door een Perkins T 6.354, een 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 66 kW, aangedreven.

De rupsen zijn 5,6 meter lang, 0,8 meter breed en 1,2 meter hoog.

De kraan is op een hydraulisch nivellerende onderwagen gemonteerd. Zo kan de kraan t.o.v. de ondergrond gecompenseerd worden. De kraan kan met maximaal 6,5% scheefstand ingezet worden en maximaal 16% scheefstand verreden worden.

De verstelling van de onderwagen geschied d.m.v. vier hydraulische cilinders waarmee de kraan met de rupsonderwagen verbonden is. De cilinders hebben een slag van 25 cm. De ballast weegt in totaal 22,14 ton en heeft een draaicirkel van 3,95 meter.

Met behulp van de buitentoren kan de binnentoren verlengt en opgehesen worden. De haakhoogte is tussen 13,0 meter en 32,2 meter te configureren.

De kraan heeft een maximale capaciteit van 6 ton.

Hier stond de kraan met de maximale gieklengte van 37 meter opgebouwd, op de punt kan de kraan nog maximaal 1,3 ton hijsen. Een fraaie en goed onderhouden kraan van Berger!

Terug naar het Liebherr menu