Liebherr LTR 1100 - Brink Staalbouw

Deze fraaie Liebherr LTR 1100 van Brink Staalbouw uit Barneveld (NL) stond samen met een Liebherr LR 1160 op een grote nieuwbouw in Hoofddorp (NL) en ondersteunde bij de montage van de staalbouw en prefab betonelementen.

Het is een 100-tons kraan met telescoopgiek die op een rupsonderwagen is gemonteerd. De kraan heeft een totaalgewicht van ongeveer 103 ton.

De onderwagen is 6,413 meter lang en 5,05 meter breed. Tussen de rupsen zijn aan beide kanten 7,5 ton centrale ballast, in totaal dus 15 ton, gemonteerd.

De kraan wordt door een Liebherr 4-cilinder dieselmotor met een vermogen van 129 kW (175 pk) aangedreven. De motor drijft in totaal drie hydraulische pompen aan.

De kraan stond met de maximale ballast van 32 ton ballast opgebouwd. De ballast bestaat uit twee brede basisplaten van elk 10 ton en in totaal vier blokken van elk 3 ton. De ballast heeft een draaicirkel van 4,42 meter.

De kraan is met twee 9-tons hijslieren uitgerust met elk 205 meter lang 21 mm hijsdraad. De tweede optionele lier was hier gemonteerd, maar niet in gebruik. De tweede lier vergroot de draaicirkel naar 4,8 meter.

De hoofdmast heeft een basislengte van 11,5 meter en schuift vijf maal tot een totale lengte van 52 meter uit. Naast de hoofdmast hangt de 2,9 meter lange TK montage jib.

Een erg populaire kraan voor gebruikt bij de montage van prefab betonelementen of staalconstructies. Een erg fraaie kraan!

Terug naar het Liebherr menu