Liebherr LTR 1100 - Dufour

Dufour zette deze Liebherr LTR 1100 telerups als hulpkraan bij haar Terex CC 2800-1 in. Dufour beschikt over in 15 van deze kranen.

Voor het transport over de weg kunnen de rupsen ingeschoven worden, de breedte is dan nog 3,5 meter. De rupsen kunnen ook verwijderd worden, elke rups weegt 9,7 ton.

Indien de rupsen afgebouwd worden, kan de kraan op 4 stempels op de onderwagen gezet worden. Zo kan de body ook op een semi-dieplader geladen worden. Het gewicht van de body met giek is zo'n 36 ton. Met de rupsen uitgeschoven is de onderwagen 5,05 meter breed. Tussen de rupsen is in totaal 15 ton centrale ballast gemonteerd.

Hier is de kraan met 26 ton ballast opgebouwd, dat bestaat uit twee brede blokken van elk 10 ton en twee kleine blokjes van elk 3 ton. De ballastradius is 4,42 meter. Tussen de kleine blokken is de tweede lier gemonteerd, maar hier niet in bedrijf. De maximale ballast weegt 32 ton.

De hoofdmast heeft een basislengte van 11,5 meter en schuift 5x uit tot een lengte van 52 meter. De giek is eventueel met een klapjib van 19 meter te verlengen en tussen de klapjib en hoofdmast kan telescoopverlenging ingebouwd worden, de vakwerkverlenging is dan 33 meter lang.

Voor de aandrijving zorgt een 4 cilinder Liebherr dieselmotor met 175 pk. Daarmee worden drie hydraulische pompen voor de kraanfuncties aangedreven.

Een fraaie kraan!

Terug naar het Liebherr menu