Liebherr LTR 1060 - LCS Cable Cranes

LCS Cable Cranes uit Sulz (AT) beschikt over deze compacte Liebherr LTR 1060 die gebruikt wordt als werfkraan en als montagekraan voor het opbouwen van de kabelkranen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Het is een 60 tons kraan en de kleinste kraan uit de huidige LTR serie. De onderwagen is 4,8 meter breed en kan voor het transport over de weg tot 3 meter gereduceerd worden.

Het bouwjaar van de kraan is 2014. De rupsen zijn 6,2 meter lang en 0,7 m breed.

Tussen de rupsen is aan beide kanten 5 ton centrale ballast gemonteerd. Aan een kant is een 0,6 ton wegende verlenging gemonteerd, op dit frame kan de contraballast van de kraan afgezet worden en door de kraan zelf op vrachtwagens geladen worden.

Aan de andere kant is een grote opbergkist voor hijsgereedschap aan de centrale ballast gemonteerd.

De ballast bestaat uit drie plakken van elk 5 ton, dus 15 ton in totaal met een draaicirkel van 3,5 meter. Deze kraan is met een optioneel twee lier uitgerust. Indien deze lier niet gebruikt wordt moet een extra ballastplaat van 0,6 ton gemonteerd worden.

De hoofdmast heeft een basislengte van 10,2 meter en een maximale lengte van 40 meter. Optionaal kan de giek met een 16 meter lange klapjib of een 2,5 meter lange montage jib verlengt worden. Over de montage jib die LCS hier heeft kan maximaal 17,7 ton gehesen worden.

Aangedreven wordt de kraan door een Liebherr dieselmotor D934L A6, een 4 cilinder motor met 175 pk die in totaal 3 hydraulische pompen aandrijft.

Een fraaie en compacte kraan die waarschijnlijk vaak op bijzondere locaties in de bergen ingezet wordt!

Terug naar het Liebherr menu