Liebherr LTR 1100 - Mayer

Mayer uit Burgberg (DE) zette haar fraaie Liebherr LTR 1100 op een bouwplaats in Memmingen (DE) in om bij de montage van prefab betonelementen te helpen. Het is een 100-tons kraan met telescoopgiek op een rupsonderwagen. Het bouwjaar van de kraan is 2008.

De onderwagen van de kraan is 5,05 meter breed en 6,413 meter lang. Voor het transport over de weg kan de onderwagen tot een breedte van 3,5 meter gereduceerd worden.

Aan de onderwagen is totaal 15 ton centrale ballast in vorm van twee 7,5-tons blokken gemonteerd.

Hier werd de kraan met 20 ton ballast ingezet, de maximale ballast weegt 32 ton en wordt compleet gemaakt door vier blokken van elk drie ton die links en rechts op de brede platen gezet worden. De kraan kan de ballast zelf op de bodem voormonteren en dan m.b.v. de twee hydraulische cilinders optrekken voor montage aan de bovenwagen. De ballast heeft een draaicirkel van 4,42 meter. De kraan is met een tweede hijslier uitgerust, die hier niet in gebruik was.

De kraan wordt door een Liebherr D934S A6, een 4-cilinder dieselmotor met een vermogen van 129 kW (175 pk), aangedreven. De motor drijft drie hydraulische pompen aan om de kraanfuncties te bedienen.

De 6-delige hoofdmast heeft een basislengte van 11,5 meter en schuift vijf maal tot een maximale lengte van 52 meter uit. De hoofdmast is d.m.v. een 2,9-meter lange montage jib of een 19-meter lange klapjib te verlengen, die onder een hoek van 0, 20 of 40 graden te monteren is.

Een fraaie en populaire kraan voor de montage van prefab betonelementen.

Terug naar het Liebherr menu