Liebherr MK 88 - Mick Volendam

De eerste Liebherr MK 88 van Mick Volendam uit Volendam (NL) op een bouwplaats in Zuid-Scharwoude (NL).

Het is een 88 mt torenkraan op een 4 assige onderwagen.

De onderwagen wordt door een Liebherr D936, een 6 cilinder dieselmotor met 408 pk aangedreven. De assen 2, 3 en 4 worden aangedreven, alle assen zijn stuurbaar.

De ontwikkeling, productie van de bovenwagen en assemblage vind plaats bij Liebherr in Biberach a/d Riss (DE), de onderwagen wordt in Ehingen (DE) gemaakt.

Het is de MK 88 in "Plus" uitvoering, vooral herkenbaar aan de 2 ton extra ballast. Bij het gebruik van de extra "Plus" hijslast diagram worden dynamisch reserves benut door de snelheden van de lieren te reduceren, daardoor kan de kraan nog meer hijsen.

De draaicirkel van de ballast is 3,7 meter.

De stempelbasis meet 7,3 x 7 meter.

De giek heeft een maximale lengte van 45 meter. Maximaal hijst de kraan 8 ton tot 13 meter vlucht en 2,2 ton op 45 meter vlucht. De giek kan eenvoudig op 15, 30 of 45 graden versteld worden.

De hijshoogte met uitgeschoven toren is 30,2 meter. Met 45 graden getopte giek is de hijshoogte maximaal 59,1 meter bij 32 meter vlucht. De kraan hijst dan maximaal 1,85 ton over de gehele gieklengte.

De bovenwagencabine is over de gehele torenlengte beweegbaar. Optioneel kan de MK 88 ook per afstandsbediening bewogen worden.

Ingepakt heeft de kraan een lengte van 15,94 meter, een hoogte van 4 meter en een breedte van 2,75 meter.

Achterop de kraan is nog een grote kist gemonteerd voor het hijsgereedschap.

Een zeer fraaie kraan in de Mick kleuren! Ondertussen heeft Mick een tweede MK 88 in "Plus" uitvoering in gebruik.

Terug naar het Liebherr menu