Liebherr LR 1100 - Willy Naessens

Willy Naessens Industriebouw uit Wortegem-Petegem (BE) zet meerdere hijskranen in voor de montage van prefab beton elementen op haar bouwplaatsen. Het is een 104,5-tons kraan uit het bouwjaar 2002.

Een 240 kW sterke dieselmotor drijft de hydraulische pompen aan waarmee de kraanfuncties uitgevoerd worden. Alle kraanfuncties kunnen gelijktijdig uitgevoerd worden.

De kraan is met 32,3 ton ballast opgebouwd dat een draaicirkel van 4,7 meter heeft. De ballast bestaat uit een brede basisplaat van 17,3 ton en totaal tien kleinere blokken van elk 1,5 ton die in twee stapels van elk vijf blokken op de brede plaat gezet worden.

De onderwagen is 6,46 meter lang en 5,05 meter breed.

Met behulp van de hydraulische cilinder aan het broekstuk van de kraan kan de kraan zichzelf helemaal opbouwen.

Voor het transport over de weg kan de breedte van de onderwagen tot 3,5 meter gereduceerd worden. Optioneel kunnen de rupsen ook gedemonteerd worden. Er moeten dan hydraulische stempels aan de onderwagen gemonteerd worden om de kraan te ondersteunen.

Aan beide kanten van de onderwagen is 7,5 ton ballast, in totaal dus 15 ton, gemonteerd.

De beweegbare jib heeft een basislengte van 14 meter en een maximale lengte van 62 meter.

Hier stond de kraan met een 26 meter lange hoofdmast en een 23 meter lange beweegbare jib opgebouwd. Een fraaie kraan van Willy Naessens die doorgaans meerdere Liebherr kranen tot 160 ton hijsvermogen inzet.

Terug naar het Liebherr menu