Liebherr LTR 1100 - Sabesa

De firma Sabesa uit Riazzino (CH) is gespecialiseerd in kraanverhuur en zwaartransport. De enigste rupskraan is deze Liebherr LTR 1100 die op een bouwplaats bij Zürich (CH) ingezet werd bij de montage van prefab betondelen.

De rupsen zijn 6,4 meter lang, 0,9 m breed en 1,2 meter hoog. Tijdens het transport over de weg kunnen de rupsen naar binnen geschoven worden, de kraan is dan 3,5 meter breed. De rupsen kunnen ook gedemonteerd worden, een enkele rups weegt 9,9 ton.

Met uitgeschoven rupsen is de onderwagen 5,05 meter breed. De kraan heeft een totaalgewicht van ongeveer 109 ton met complete ballast. De rijsnelheden zijn 1 km/h in normaalgang en 2,8 km/h in snelgang. De kraan kan hellingen tot 46% nog beweldigen.

Tussen de rupsen is in totaal 15 ton centrale ballast gemonteerd. De kraan kan deze twee blokken, van elk 7,5 ton, zelf van de vrachtwagen hijsen en monteren.

Voor de aandrijving zorgt een Liebherr D934S A6, een 4 cilinder dieselmotor met 175 pk. De dieselmotor drijft drie hydraulische pompen aan om alle kraanfuncties te bedienen.

De giek heeft een basislengte van 11,5 meter en schuift in totaal vijf maal tot een maximale lengte van 52 meter uit.

Deze kraan heeft de optionale tweede lier gemonteerd en in gebruik.

De ballast weegt in totaal 32 ton en is opgebouwd uit twee brede blokken van elk 10 ton en vier blokjes van elk 3 ton per stuk. De ballast heeft een draaicircel van 4,42 meter en kan d.m.v. twee hydraulische cilinders verticaal bewogen worden zodat de kraan zijn ballast zelf kan samenstellen en aan de bovenwagen kan monteren.

Deze kraan heeft een kleine jib gemonteerd en werkt met twee haken, zo kan de kraan bijvoorbeeld kolommen kantelen.

Hier is de kraan voor het weekend geparkeerd met de giek 22,7 meter uitgeschoven.

Terug naar het Liebherr menu