Liebherr LTM 1120-4.1 - Shingda

In juli 2021 nam Shingda uit Singapore (SG) deze fraaie Liebherr LTM 1120-4.1 in gebruik, het is een 120-tons kraan gemonteerd op een 4-assige onderwagen; de eerste van dit type in Singapore!

De kraan wordt door een Liebherr 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 330 kW (449 pk) aangedreven. De onderwagen heeft een 8x6x8-aandrijving waarbij de assen 2, 3 en 4 aangedreven worden en alle assen stuurbaar zijn. Tijdens het kraanbedrijf worden de hydraulische pompen in de bovenwagen door de motor in de onderwagen aangedreven. De kraan kan alle vier de kraanbewegingen gelijktijdig uitvoeren.

De 7-delige hoofdmast heeft een basislengte van 12,3 meter en schuift zes maal tot een maximale lengte van 66 meter uit. Aan de hoofdmast is een kleine runner gemonteerd zodat de kraan toekomstig met twee haken kan werken. Optioneel kan de kraan ook met een 10,8 - 19 meter lange klapjib uitgerust worden.

Ingepakt is de kraan 14,87 meter lang, 2,75 meter breed en 4 meter hoog. Het transportgewicht is ongeveer 66 ton met 19,2 ton ballast en de tweede lier.

Achter de cabine wordt 13,2 ton ballast afgezet.

Achterop de onderwagen wordt nog een ballastplaat met een gewicht van 4,7 ton meegenomen, daarop ligt een frame met de stempelschotten voor de kraan.

Aan de bovenwagen blijft een plaat van 1,3 ton gemonteerd. Deze kraan heeft VarioBallast, waarbij de ballast door het naar voren of achteren zwenken van de opnames op 3,83 of 4,77 meter draaicirkel gepositioneerd wordt. De kraan kan met 30,2 ton ballast uitgevoerd worden, waarvan de kraan dus zelf 19,2 ton meeneemt. De kraan is met twee hijslieren uitgevoerd.

De volledige stempelbasis van de kraan meet 7,44 x 7 meter. De kraan is met VarioBase uitgerust, waarbij de kraan op basis van de gemonteerde ballast, giekrichting en stempelbreedte live de maximale hijscapaciteit uitrekent.

Bij Shingda wordt de kraan veel voor het hijsen op eigen bouwplaatsen ingezet, het is de grootste kraan in de vloot samen met een Liebherr LTR 1100. Shingda houdt zich in Singapore veel bezig met (ondergrondse) waterleidingen.

Een zeer fraaie kraan van Shingda, dank voor het poseren van de kraan!

Terug naar het Liebherr LTM-serie menu