Liebherr LR 1300 SX - Tiong Seng

Tiong Seng uit Singapore (SG) beschikt over twee Liebherr LR 1300 SX rupskranen die primair voor de montage van prefab betonelementen ingezet worden. Deze uitvoering stond in superlift tijdelijk in op hun werf opgebouwd. Het bouwjaar van de kraan is 2014.

De kraan wordt door een Liebherr D 856 A7 SCR dieselmotor met een vermogen van 390 kW (523 pk) aangedreven. De dieselmotor drijft meerdere hydraulische pompen aan om de kraanbewegingen aan te sturen.

De onderwagen is 9,65 meter lang en 8 meter breed. Een enkele rups is 9,65 meter lang, 1,2 meter breed en 1,465 meter hoog. Het gewicht per rups is 22,35 ton.

Tussen de rupsen is totaal 57,2 ton centrale ballast gemonteerd, dat bestaat uit vier platen van elk 14,3 ton. De centrale ballast vormt een fraai loopvlak op de onderwagen om veilig de cabine te breiken en onderhoud aan de machine te kunnen uitvoeren.

Aan de bovenwagen is de maximale ballast van 124 ton ballast gemonteerd, de ballast heeft een draaicirkel van 6,98 meter.

De kraan is met twee 15-tons hijslieren met 28 mm hijsdraad uitgevoerd.

Hier stond de kraan dus met een derrickgiek opgebouwd. De verstellier voor de hoofdmast is in het broekstuk van de derrick gemonteerd. Op het broekstuk van de hoofdmast is de verstellier voor de beweegbare jib gemonteerd.

De derrickgiek heeft een lengte van 30 meter en brengt de derrickballast van maximaal 120 ton op 13 meter contraradius. Aan de kop van de derrickgiek is een hydraulische cylinder gemonteerd om de derrickballast in de kraan te trekken.

Hier was de beweegbare jib ook opgebouwd, de beweegbare jib is hier 41 meter lang.

Een zeer fraaie en bijzondere kraan van Tiong Seng!

Terug naar het Liebherr LR-serie menu