Liebherr LR 1750 - Wagenborg Nedlift

Dit is de jongste Liebherr LR 1750 van Wagenborg Nedlift, met bouwjaar 2013. De kraan werd samen met de andere LR 1750 ingezet om twee zware stukken uit een schip te hijsen.

Er zijn een paar kleine verschillen met de andere LR 1750, op de kraan is alleen nog maar "Wagenborg" geschreven en op de bovenwagen zijn nu ook bordessen gemonteerd.

De kraan stond met 49 meter hoofdmast en 31,5 meter derrick giek opgebouwd. Hier is de kraan zich voor de tweede hijs aan het voorbereiden.

Een rups is 11,9 meter lang, 1,5 meter breed en 2,13 meter hoog. Gewicht per stuk ligt bij 44 ton. De kraan kan zijn rupsen met behulp van zijn sprenkel monteren.

Tussen de rupsen is in totaal 75 ton centrale ballast gemonteerd.

De bovenwagen is met 220 ton ballast uitgerust, nog uit te breiden naar 245 ton. De ballast heeft een draairadius van 9,175 meter. Onder het onderste rollenbok van de versteldraad zijn de bevestigingen van de ballastwagen en bovenwagenverlenging zichbaar.

Aan de voorkant van de bovenwagen zijn drie grote zwenkmotoren opgebouwd. Voor de zwenkmotoren is de inscheerlier gemonteerd, deze lier wordt gebruikt om het zware hijsdraad (28 mm) over de giek en door het haakblok te trekken. De kraan is met een deelbare draaikrans (quick connection) uitgerust om boven- en onderwagen voor het transport van elkaar te kunnen scheiden.

De 400 tons hijshaak is opgebouwd uit twee schijvenpakketen met elk 7 schijven. Met 2x 12 inscheringen kan de kraan 352 ton hijsen. Het gewicht van de haak is 15 ton.

Terug naar het Liebherr menu