Liebherr 35 KR - Weiss Kranservice

Deze Liebherr 35 KR is van Weiss Kranservice uit Mindelheim (DE) en werd op een bouwplaats in Leipheim (DE) ingezet. Het bouwjaar van de hijskraan is 1989.

Het is een 35 mt onderdraaiende torenkraan met een maximale capaciteit van 3,5 ton (tot maximaal 13,6 meter vlucht) die op een rupsonderwagen gemonteerd is. De kraan kan op de bouwplaats verkast worden om zo een groter oppervlak te bedienen.

Tijdens het kraanbedrijf moet de kraan afgestempeld worden. De stempelbasis is 3,64 x 3,52 meter. De rupsonderwagen is 3,70 meter lang en 2,75 meter breed.

Deze kraan werd nog in de Liebherr fabriek in Bischofshofen(AT) gebouwd, tegenwoordig komen de onderdraaiende torenkranen uit de fabriek in Biberach an der Riss (DE).

De kraan heeft een eigen 42 kVA aggregaat met 35 kW dieselmotor die de kraan aandrijft. Op het aggregaat lijkt het logo van de vorige eigenaar (Strabag) nog zichtbaar te zijn.

De kraan heeft in totaal 17,01 ton ballast met een draaicirkel van 3 meter. De bovenkant van de ballast is ter stabilisatie met de basistoren verbonden.

De K-kranen van Liebherr kunnen met verschillende horizontale haakhoogtes ingezet worden. De minimale haakhoogte van deze kraan is 12 meter en de maximale haakhoogte is 24 meter. Deze kraan was met de standaard haakhoogte van 20 meter in gebruik.

Hier was de kraan met de maximale gieklengte van 33 meter in gebruik. In deze configuratie hijst de kraan maximaal 3,5 ton tot 11,4 meter vlucht of 1,000 kg tot 33 meter. Een handige kraan van Weiss Kranservice!

Terug naar het Liebherr menu