Liebherr LTR 1100 - Wiesbauer

Deze Liebherr LTR 1100 van Wiesbauer uit Heilbronn (DE) werd ingezet als hulpkraan bij de bouw van een toren voor een windmolen. Het is een 100 tons telescoopkraan op een rupsonderstel.

De onderwagen is 5,05 meter breed en 6,41 meter lang. Voor het transport over de weg kan de onderwagen tot 3,5 meter breed gemaakt worden. Indien dat te veel is, kunnen de rupsen met elk 9,7 ton ook afgebouwd worden. Het transportgewicht met rupsen is 55,2 ton, zonder rupsen nog 35,8 ton.

Tussen de rupsen en de centrale ballast zijn vier hydraulische stempels gemonteerd, die worden gebruikt om de rupsen te ontlasten bij het in- en uitschuiven. Tevens kan de kraan zich daarmee op- en afladen indien de rupsen geheel gedemonteerd worden.

De kraan is met 32 ton ballast opgebouwd, bestaande uit een basisplaat van 10 ton, een brede plaat van 10 ton en in totaal vier blokken van elk 3 ton. De ballast heeft een draairadius van 4,42 meter.

Tussen de rupsen is aan beide kanten centrale ballast gemonteerd, per kant 7,5 ton.

De hoofdmast heeft een basislengte van 11,5 meter en schuift 5x uit tot 52 meter. Te verlengen is de hoofdmast met een klapjib van 10,8 of 19 meter. Met twee verlengstukken, elk 7 meter lang, tussen de hoofdmast en klapjib ingebouwd wordt een haakhoogte van 84 meter gehaald!

Terug naar het Liebherr menu