Locatelli Gril 935

Deze anonieme Locatelli Gril 935 kon ik op een bouwplaats in Zwitserland fotograferen alwaar een nieuwe fabriek gebouwd werd. Het is een gebruikte kraan van Ediltrasporti uit Genestrerio (CH).

Het is een 35-tons kraan gemonteerd op een 2-assige CVS onderwagen. De onderwagen word door een Daimler-Benz OM 362 LA, een 5,7-liter 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 143 kW (192 pk), aangedreven. De onderwagen heeft een 4x4x4-aandrijving waarbij dus beide assen aangedreven worden en stuurbaar zijn. Op de weg kan de kraan een snelheid van 70 km/h bereiken.

De onderwagen is 7,23 meter lang en 2,49 meter breed. Dit type onderwagen werd ook door andere kraanfabrikanten gebruikt, zoals Grove en Marchetti.

De motor is achterin het chassis gemonteerd, tijdens het transport over de weg wordt de giek naar achteren gericht en hangt de ballast boven de onderwagencabine.

De stempelbasis meet 6,2 x 5,8 meter.

De vastgemonteerde ballast heeft een draaicirkel van 3,68 meter. De kraan heeft twee 5-tons hijslieren waarvan er hier dus slechts een in gebruik was.

De 4-delige hoofdmast heeft een basislengte van 10,1 meter en schuift drie maal tot een totale lengte van 32 meter uit. De kraan heeft twee schuifdelen, de laatste sectie moet handmatig verpent worden en staat hier dus nog uitgeschoven. Optioneel staat een 8 meter lange jib beschikbaar die voor een maximale haakhoogte van 38 meter zorgt.

Terug naar het Locatelli menu