Tadano TG-500M - Al Zahid

Deze fraaie Tadano TG-500M van Al Zahid Heavy Equipments kon ik op een parkeerplaats in Doha (QA) fotograferen. Het is een 50-tons truck kraan gemonteerd op een 4-assige onderwagen. Opvallend is dat de kraan rechts gestuurd is, terwijl in Qatar aan de rechterkant van de weg gereden wordt.

De kraan is op een Nissan onderwagen gemonteerd. De onderwagen wordt door een Nissan RF8, een 17-liter 8-cilinder dieselmotor, met een vermogen van 253 kW (340 pk) aangedreven. De motor drijft alleen de laatste twee assen aan. De kraan heeft een gewicht van ongeveer 38,5 ton.

De 5-delige hoofdmast heeft een basislengte van 10,65 meter en schuift vier maal tot een maximale lengte van 40 meter uit.

Ingepakt is de kraan 12,85 meter lang, 2,82 meter breed en 3,75 meter hoog. Onder de voorkant is nog een vijfde stempel gemonteerd zodat de kraan een betere hijstabel over de voorkant heeft.

Schuin onder de hoofdmast wordt de jib meegenomen. De jib is 9 of 14,6 meter lang. De jib kan onder een hoek van 5, 25 of 45 graden aan de hoofdmast gemonteerd worden.

De kraan is met twee hydraulische 4-tons hijslieren uitgerust met 18 mm hijsdraad. De lieren hebben een vrije val functie en kunnen vanuit de cabine met voetpedalen geremd worden.

De draaicirkel van de ballast is ongeveer 3,5 meter.

De stempels schuiven tot maximaal 7,4 meter breedte uit, of half 4,6 meter. De bediening voor de stempels is links naast de voorste stempels gemaakt.

Een fraaie kraan van Al Zahid!

Terug naar het Tadano TG-serie menu