Tadano HK 65 - P&K

P&K uit Rijssen (NL) beschikt over deze fraaie Tadano HK 65 die op een 4-assige GINAF X6 4244 chassis is gemonteerd. Ik kon de kraan tijdens een bezoek aan P&K op de foto zetten.

Het is een 65-tons kraan uit het bouwjaar 2016.

Het vrachtwagenchassis komt van GINAF (met DAF cabine) en wordt door een PACCAR MX-11 motor, een 10,8-liter dieselmotor met een vermogen van 300 kW (408 pk), aangedreven. De onderwagen heeft een 8x4-aandrijving.

Achter de voorste as zijn de AdBluetank en de accu gezet.

De bovenwagen wordt door een Mercedes-Benz OM 924 LA, een 4-cilinder dieselmotor met een vermogen van 95 kW (129 pk), aangedreven. De motor drijft twee hydraulische pompen aan die de kraanfuncties aansturen.

De K-vormige stempelbasis meet 7,1 x 6,85 meter, of half 6,8 x 4,58 meter. De voorste stempelpotenklappen tijdens het transport over de weg naar achteren. Er ligt 8,1 ton ballast op de onderwagen, dat tijdens het transport over de weg door de stempelbalk geborgt is.

Rondom het chassis zijn meerdere opbergkasten gemonteerd zodat het bedrijf een heel arsenaal aan hijsgereedschap met de kraan meenemen kan. Achter de tweede as is de dieseltank gemonteerd, daaronder is een frame gemonteerd voor de twee kunststof stempelschotten. Een set grotere aluminium schotten wordt achterop het chassis meegenomen.

Aan de bovenwagen blijft 2 ton ballast gemonteerd, de kraan neemt dus altijd de maximale ballast van 10,1 ton mee. De ballast heeft een draaicirkel van 3,45 meter.

Aan de andere kant is de Euro 6-uitlaatdemper achter de voorste as gemonteerd. Achter de tweede as zijn de drukluchttanks gezet.

De 5-delige hoofdmast heeft een basislengte van 10,4 meter en schuift vier maal tot een totale lengte van 41 meter uit. De hoofdmast kan d.m.v. een 8,8 - 15, meter lange klapjib verlengt worden, die mechanisch onder een hoek van 0, 20 of 40 graden te monteren is. Aan de giekkop is een Orlaco camera gemonteerd zodat de kraanmachinist altijd een goed beeld over zijn werkzaamheden heeft.

De aanhanger met kubel, stenenklem, vloerplatenklem en de palletvork bewijst dat de kraan zijn volgende inzet in de bouw zal uitvoeren.

Een zeer fraaie kraan van P&K!

Terug naar het Tadano HK-serie menu