Terex AC 40 City - Peschel

Deze Terex AC 40 City van Peschel uit Westhausen (DE) stond op een bouwplaats bij Schäbisch Gmünd (DE) geparkeerd. Aan de kleuren te zien liep deze kraan voorheen bij Kranlogistik.

De compacte kraan is ingepakt 8,812 meter lang, 2,55 meter breed en 3,2 meter hoog. De kraan heeft geen onderwagencabine, de kraan wordt vanuit de cabine aan de bovenwagen gereden en bedient.

De giek wordt bij het transport over de weg naar beneden gericht, de machinist kan zo over de giek naar rechts kijken tijdens het rijden over de weg. Aan de kop van de giek is een kleine bumper met kenteken gemonteerd. De hoofdmast heeft een basislengte van 7,8 meter en schuift vier maal tot een totale lengte van 31,2 meter uit.

De volledige stempelbasis van de kraan meet 6,35 x 6,2 meter.

Er wordt naast de hoofdmast een klapjib met een lengte van 7,1 of 13 meter meegenomen. De jib is onder een hoek van 0 of 30 graden aan de hoofdmast monteerbaar. De ballast heeft een totaalgewicht van 5,45 ton en heeft een draaicirkel van 3,35 meter.

De kraan wordt door een Mercedes-Benz motor met een vermogen van 205 kW (279 pk) aangedreven. Tijdens het transport over de weg worden alle drie de assen aangedreven. Tijdens kraanbedrijf worden de hydraulische pompen in de bovenwagen aangedreven.

Een fraai detail is de opbergkast voor de vaste jib met haak die aan de kop van de hoofdmast gezet kan worden om haakhoogte te winnen. Over deze jib kan maximaal 15 ton gehesen worden.

Een fraaie kraan van Peschel, die naast deze kraan ook nog een Liebherr LTF 1035-3.1, een Terex Challenger 3160 en een Terex AC 100/4L inzet.

Terug naar het Terex menu