Terex Superlift 3800 - Steil Kranarbeiten

De firma Steil Kranarbeiten uit Trier (DE) beschikt inmiddels over 8 stuks Terex Superlift 3800 rupskranen. De kranen worden hoofdzakelijk voor de montage van windmolens ingezet. De Terex Superlift 3800 is de opvolger van de populaire Terex CC 2800-1, het is een 650 tons kraan.

De imposante rupsen van de kraan zijn 11,34 meter lang, 2 meter breed en 1,74 meter hoog. Het gewicht per stuk is 42,4 ton in Quadro uitvoering (beide kanten zijn met aandrijving uitgevoerd). Aan de rupsen kunnen stempels gemonteerd worden zodat lange gieklengtes nog zonder superlift giek opgericht kunnen worden.

Vernieuwd werd ook de cabine. Tussen de rupsen is in totaal 50 ton centrale ballast gemonteerd. De kraan is 10,4 meter breed.

Als hulpkraan was een 160 tons Tadano achter de kraan opgebouwd. Onder het broekstuk van de hoofdmast zijn twee zwenkmotoren gebouwd, daar tussen in een kleine inscheerlier die wordt gebruikt om de hijslier over de giek heen te trekken en de haken in te scheren. Voor het transport over de weg kunnen de boven- en onderwagen eenvoudig van elkaar gescheiden worden door een quick connection. De bovenwagen weegt 55,4 ton en de onderwagen 29,6 ton.

Aangedreven wordt de kraan door een 6 cilinder diesel motor van type 6R1300. De motor levert 523 pk en drijft vijf hydraulische pompen aan.

Opgebouwd met 165 ton ballast, dat in stoelen van elk 2,5 ton gemonteerd wordt. De maximale ballast is 225 ton. De ballast heeft een draaicirkel van 8,45 meter.

De superlift ballast was bij de kraan alweer aangekoppeld omdat hij de volgende werkdag afgebroken zou gaan worden. Hier is 240 ton ballast gestapeld, dat slechts voor het op- en aftoppen van de giek wordt gebruikt.

Een detail van de kop van de superlift giek, mooi detail zijn de opvouwbare hekjes naast de looproosters. De superlift is 36 meter lang.

De kraan werd ingezet bij de montage van een windmolen, windmolens met een ashoogte tot 170 meter kunnen door deze kraan opgebouwd worden. De kraan is opgebouwd in LSL+LF_4 uitvoering met 147 meter hoofdmast en 12 meter vaste jib.

Een detail van de korte vaste jib van 12 meter lang. Een kleine runner is nog gemonteerd, maar hier niet in gebruik.

Terug naar het Terex SL-serie menu