Scania G 500 - Kim Soon Lee

In juli 2022 nam Kim Soon Lee uit Singapore (SG) deze fraaie Scania G 500 met World Power Erkin ER-265.000 L-10 laadkraan in gebruik. Op het moment van schrijven is het de grootste laadkraan gemonteerd op een vrachtwagenchassis in Singapore!

De Scania G 500 wordt door een Scania DC13, een 13 liter 6-cilinder lijnmotor met een vermogen van 368 kW (500 pk), aangedreven. Deze truck heeft twee aangedreven achterassen.

Achter de cabine zijn de hydrauliekolietanks voor de laadkraan gemonteerd.

De laadkraan is bovenop de achterassen gemonteerd, de truck kan geen lading meenemen. De zes stempelpoten geven de kraan in elke richting voldoende stabiliteit. Achter de tweede as zijn de accu, dieseltank en een hydrauliekoliekoeler gemonteerd.

Aan een van de achterstempels wordt een zware haak meegenomen die aan de hoofdmast van de laadkraan gemonteerd kan worden.

De laadkraan is een World Power Erkin ER-265.000 L-10 met een maximaal hijsvermogen van 70 ton. De kraan kan bij 5,7 meter vlucht nog 39,6 ton hijsen, bij een vlucht van 36,3 meter kan de kraan nog 2,75 ton hijsen. Voor de kraan is nog een hydraulische lier gemonteerd.

De kraan kan met maximaal 9,5 ton ballast uitgevoerd worden, een deel daarvan was bij deze klus niet nodig. Tijdens het transport over de weg wordt de ballast op het dek afgezet.

Met de jib kan de kraan nog maximaal 280 kg bij 48,2 meter vlucht hijsen.

Bij deze klus werd de kraan ingezet om bigbags met grond om te slaan. Een zeer fraai en indrukwekkend voertuig van Kim Soon Lee!

Terug naar het Scania G-serie menu