Liebherr 42 KR.1 - Liebherr-Baumaschinen AG

Een Liebherr 42 KR.1 van Liebherr-Baumaschinen AG uit Reiden (CH) op een bouwplaats bij Winterthur (CH), op deze bouwplaats werd ook de 120 KR.1 ingezet.

De Liebherr 42 KR.1 is een 42 mt snelopbouwkraan op een rupsonderwagen en kan zichzelf over de bouwplaats verplaatsen. Bij het transport over de weg blijven onderwagen en kraan met elkaar verbonden, alleen de ballast wordt gedemonteerd.

De rupsonderwagen is ongeveer 6,3 meter lang met generator en 3 meter breed. De rupsen zijn star.

De stempelbasis meet 5,0 x 6,3 meter of half 5,0 x 4,5 meter.

De kraan heeft 20,82 ton betonballast dat een radius van 2,5 meter maakt.

Aan de rupsonderwagen is de 72 kVA MOSA generator gemonteerd. De generator kan de kraan direkt aandrijven zodat de kraan zich onafhankelijk bewegen kan. In dit geval werd de kraan met bouwstroom aangedreven.

Hier werd de kraan in de standaard configuratie; 20 meter haakhoogte en 36 meter gieklengte ingezet. Optioneel kunnen nog drie torenstukken ingeklommen worden zodat een haakhoogte van 26 meter ontstaat. De gieklengte is al maximaal en kan standaard tot 25,5 meter verkort worden.

De maximale last van 4 ton kan alleen op 4 draden gehesen worden tot een vlucht van 12,8 meter, in 2 draads uitvoering hijst de kraan maximaal 2 ton tot 22,6 meter. Op de punt wordt maximaal 1,1 ton gehesen.

De 42 KR.1 is een succesvolle kraan uit de Liebherr KR serie, meer dan 70 stuks worden ondertussen wereldwijd ingezet.

Terug naar het Liebherr menu