Liebherr LTM 1750-9.1 - Wiesbauer

Wiesbauer uit Bietigheim (DE) bezit deze fraaie Liebherr LTM 1750-9.1 telescoopkraan. De kraan stond ingepakt in een windmolenpark nadat de kraan ingezet werd om een toren op te bouwen. Als hulpkraan werd daar een Liebherr LTR 1100 ingezet.

Het is een 750 tons kraan op 9 assen, het transportgewicht, zoals hij hier staat, is 108 ton. De kraan is 22 meter lang, 3 meter breed en 4 meter hoog.

De kraan heeft een telescoopgiek van 52 meter lang, die te verlengen is met een starre jib van 62 meter lang of een beweegbare jib van 91 meter lang.

De bovenwagencabine zwenkt voor het transport over de weg naar achter.

Om het transportgewicht op 108 ton te reduceren moeten de achterste stempelpoten verwijdert worden. Om tijdens de (de)montage stabiel te staan is tussen de achterste wielen en achter het kentekenplaat een extra stempel gebouwd.

De achterste stempels worden in een frame per vrachtwagen vervoerd, ze wegen per stuk 4,6 ton. Verder liggen op de trailer nog 35 ton ballast en een adapter.

Op een andere trailer liggen de basisplaat ballast van 11,6 ton, in totaal 25 ton ballast en het lierhuis met 23,6 ton.

Vanwege de korte oversteek van de giek en het totaalgewicht wordt doorgaans ook de haak verwijderd. Een fraaie kraan in de Wiesbauer kleuren!

Terug naar het Liebherr menu